Hoe maak je een jubileumboek?

De mooiste boeken komen tot stand door een prachtige synergie tussen een goed redactioneel concept, een krachtig ontwerp, mooie copy, ‘catchy’ beelden en veel gevoel voor materiaal en drukwerk.

We hebben een goede naam hoog te houden …

Oprichtingsdata, mijlpalen, successen, overwonnen crises, overnames: ook een bedrijfsgeschiedenis bestaat uit feiten. Maar er is meer nodig voor een mooi sprankelend verhaal dat mensen willen lezen.
Jubileumboek.nl maakt van de feiten zo’n verhaal.

Wij kunnen je helemaal ‘ontzorgen’

Weinig tijd om al te veel uren aan een boek te gaan spenderen? Geen probleem, wij nemen je alle werk uit handen. Geen geschiedverhaal zonder eerst een goed uitgevoerd onderzoek. We hebben als geen ander ervaring in de ondernemingsgeschiedenis. Wij kennen de ontwikkelingen en spreken de taal. We gaan interviews plannen met mensen van alle niveaus. We gaan op zoek naar schriftelijke bronnen binnen en buiten de onderneming. Wij zoeken antwoord op de vraag: wat is de ziel van jouw onderneming?

Een helder concept stuurt het project, communiceert en geeft een meerwaarde aan de afzonderlijke onderdelen van het totaal. Excellent zijn – is onze mening – vraagt niet om het kopiëren van andere bedrijven, maar om het ontwikkelen van een eigen concept en communicatie. We gaan met hart en ziel aan de slag met alle copy. We zorgen voor oorspronkelijke, prettig leesbare teksten. Synchroon hieraan storten we ons op een grafisch design en mooie beelden, waarbij we deels gebruik maken van bestaand materiaal en meestal gaat onze fotograaf voor ons op pad om foto’s te maken die helemaal aansluiten bij het ontwerp. Tijdens het hele proces werken we samen met de beste fotografen, illustratoren, beeldbewerkers, ontwerpers, correctoren, vertalers, drukkers (want we laten onze jubileumboeken alleen over aan de beste drukkerijen) en andere specialisten. Want we hebben wel een naam hoog te houden!