Jubileumboek maken: hoe doe je dat?

De mooiste boeken komen tot stand door een prachtige synergie tussen een goed redactioneel concept, een krachtig ontwerp, mooie copy, ‘catchy’ beelden en veel gevoel voor materiaal en drukwerk. Laat ons jouw jubileumboek maken.

Jubileumboek maken

Oprichtingsdata, mijlpalen, successen, overwonnen crises, overnames: ook een bedrijfsgeschiedenis bestaat uit feiten. Maar er is meer nodig voor een mooi sprankelend verhaal dat mensen willen lezen.
Jubileumboek.nl maakt van de feiten zo’n verhaal.

Wij kunnen je helemaal ‘ontzorgen’

Weinig tijd om al te veel uren aan een boek te gaan spenderen? Geen probleem, wij nemen je alle werk uit handen. Geen geschiedverhaal zonder eerst een goed uitgevoerd onderzoek. We hebben als geen ander ervaring in de ondernemingsgeschiedenis. Wij kennen de ontwikkelingen en spreken de taal. We gaan interviews plannen met mensen van alle niveaus. We gaan op zoek naar schriftelijke bronnen binnen en buiten de onderneming. Wij zoeken antwoord op de vraag: wat is de ziel van jouw onderneming?

Hoe maken wij een jubileumboek?

Een helder concept stuurt het project, communiceert en geeft een meerwaarde aan de afzonderlijke onderdelen van het totaal. Excellent zijn – is onze mening – vraagt niet om het kopiëren van andere bedrijven, maar om het ontwikkelen van een eigen concept en communicatie. We gaan met hart en ziel aan de slag met alle copy. We zorgen voor oorspronkelijke, prettig leesbare teksten. Synchroon hieraan storten we ons op een grafisch design en mooie beelden, waarbij we deels gebruik maken van bestaand materiaal en meestal gaat onze fotograaf voor ons op pad om foto’s te maken die helemaal aansluiten bij het ontwerp.

Een jubileumboek maken wij samen met andere specialisten

Tijdens het hele proces werken we samen met de beste fotografen, illustratoren, beeldbewerkers, ontwerpers, correctoren, vertalers, drukkers (want we laten onze jubileumboeken alleen over aan de beste drukkerijen) en andere specialisten. Want we hebben wel een naam hoog te houden!

covers jubileumboeken

Veelgestelde vragen over het maken van een jubileumboek:

Waarom zou je een jubileumboek laten maken?

Een jubileumboek maken is de perfecte manier om de geschiedenis en prestaties van jouw bedrijf te vieren en vast te leggen. Het biedt een blijvende herinnering aan jouw mijlpalen en successen, en versterkt de band met jouw medewerkers, klanten en relaties.

Hoe draagt een jubileumboek bij aan het versterken van de bedrijfscultuur?

Een jubileumboek maken geeft jouw bedrijfscultuur een stem en een gezicht. Door persoonlijke verhalen, anekdotes en bedrijfsontwikkelingen te delen, wordt de essentie van jouw bedrijf versterkt en wordt een gevoel van trots en betrokkenheid gecreëerd bij jouw team.

Wat maakt een jubileumboek zo waardevol voor jouw bedrijf?

Een jubileumboek maken is meer dan alleen het vastleggen van feiten. Het is een viering van jouw erfgoed, een inspiratiebron voor de toekomst en een krachtig communicatiemiddel dat de ziel van jouw bedrijf weerspiegelt. Met prachtige beelden en persoonlijke verhalen creëer je een blijvende indruk bij jouw doelgroep.

Hoe kan een jubileumboek bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij klanten en relaties?

Een jubileumboek maken laat zien dat jouw bedrijf waarde hecht aan zijn geschiedenis en relaties. Door het delen van jouw verhaal en successen toon je transparantie en betrokkenheid, wat vertrouwen opbouwt en loyaliteit versterkt bij jouw klanten en relaties.

Waarom is een jubileumboek een effectieve marketingtool voor jouw bedrijf?

Een jubileumboek maken is een unieke manier om jouw bedrijf te promoten en jouw merkimago te versterken. Het biedt een tastbare en blijvende herinnering aan jouw bedrijf en zijn prestaties, en kan worden gebruikt als geschenk voor klanten, als onderdeel van jouw brandingstrategie, of als marketingmateriaal tijdens evenementen en beurzen.