Jubileumboek BE Aerospace

Jubileumboek BE Aerospace

Steaming business

Uit het voorwoord:

Ladies and Gentlemen, welcome aboard …

Het feit dat ons bedrijf 100 jaar bestaat is iets om trots op te zijn. Met het behalen van deze mijlpaal behoren we tot een groep selecte, historische bedrijven: immers vele ondernemingen halen deze leeftijd niet. Het is dan ook met gepaste trots dat wij dit voorwoord schrijven voor het jubileumboek van de Koninklijke Fabriek Inventum.

Toen de heer Vosmaer in 1908 de handelsonderneming INVENTA oprichtte, was het nauwelijks voor te stellen dat uit een kleine Nederlandse onderneming, die handelde in huishoudelijke apparaten, een toonaangevend internationaal bedrijf zou groeien dat wereldwijd marktleider in luchtvaart keukenapparatuur (ovens) zou worden.

De overname in 1993 door het Amerikaanse B/E Aerospace Inc. en de ontwikkeling van de stoomoven hebben het bedrijf in een stroomversnelling gebracht. In het bijzonder gedurende de laatste jaren heeft dit ertoe geleid dat de wereldwijde expansie van B/E Aerospace – Nederland een feit werd. Uiteraard is dit niet zonder meer gebeurd. Ons bedrijf heeft ook tegenslagen gekend, zoals bijvoorbeeld reorganisaties en opsplitsingen. De huidige positie is bereikt met vallen, maar vooral ook met weer opstaan. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de inzet van alle medewerkers. Dankzij deze inzet en het enthousiasme, de klantgerichtheid en de wil om de concurrenten net een stapje voor te zijn, hebben we bereikt waar we nu staan: Een kerngezond internationaal opererend bedrijf, dat ondanks de altijd aanwezige verbeterpunten, door onze klanten wordt erkend maar vooral gewaardeerd. Het is tevens aan de loyaliteit en het vertrouwen van onze klanten en medewerkers te danken dat we zijn waar we zijn.

 Wij willen graag iedereen die aan deze prestatie heeft meegewerkt bedanken en wensen het bedrijf een fantastische toekomst toe; op naar de 200 jaar. 

Hans Kühne
Vice President & Managing Director

Robert Damen
Vice President & Managing Director