Jubileumboek Sligro

jubileumboek sligro

Typisch Sligro: 75 jaar, 75 verhalen

Kun je met een verhaal een gevoel van een cultuur overbrengen? Ja, dat kan, of zoals Sligro het zelf zegt: ‘Dit boek is 100% ons bedrijf geworden. Als je door het boek heen bladert zie je de mensen zoals ze zijn: oprecht in hun rol en in hun functie. Mensen hebben vrijuit gesproken en de verhalen die erin staan zijn ook open, oprecht en eerlijk. En dat is wat we uiteindelijk gewild hebben.’

In dit jubileumboek maken 75 medewerkers van Sligro ons deelgenoot van hun trots, passie en gedrevenheid. Ook de menselijke fotografie zorgt ervoor dat de mens echt centraal staat in dit boek. In zijn werk en leven. Mooier kan een verhaal niet worden verteld als in Typisch Sligro.

Sligro Food Group collega’s en supporters worden geprik­keld door uitdagingen in de toekomst en niet zozeer door de verworvenheden uit het verleden. Wij kijken graag voor­uit, immers daar gaan we heen, daar liggen onze kansen.

Met dat in gedachte is het dan ook even ‘diep ademhalen’ wanneer je besluit een boek uit te geven ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van ons mooie bedrijf. Wij zijn niet zo van het historisch verantwoorde en uitputtende geschiede­nisverhaal, keurig in chronologische volgorde, van 1935 tot 2010. Wellicht voelen we ons daar, zelfs als 75-jarige, nog wat te jong voor.

Maar, eerlijk is eerlijk, wij zijn wel trots! Trots op de 75 jaar waarin we met vele betrokken medewerkers, meedenkers, meeknokkers, meevechters, meegenieters en meeonder- steuners ons bedrijf hebben kunnen laten groeien. Van een klein familiebedrijf naar de huidige Sligro Food Group, een nationale speler in foodservice en foodretail. Gestart in 1935 door opa Abel Slippens en in 2010 nog steeds vol passie, ambitie, groei en succes.

 Graag willen wij met u de trots, het ‘Sligrogevoel’ delen. In dit jubileumboek maken 75 collega’s, oud-collega’s van het eerste uur en andere dicht bij Sligro betrokkenen, u deelgenoot van hun trots, passie en gedrevenheid. Het zijn de cultuur- eigenschappen die zo ‘typisch Sligro’ zijn. Hun individuele verhalen en anekdotes laten natuurlijk ook een stukje geschiedenis zien, maar het totaal geeft bovenal een beeld van wie wij zijn, wat we koesteren en graag ook in de toekomst willen behouden.

 Wij waarderen uw interesse in Sligro en wensen u veel lees- en kijkplezier!

 Koen Slippens, directievoorzitter Veghel, 19 april 2010