Jubileummagazine BrabantZorg

jubileummagazine brabantzorg

Een speciale uitgave van BrabantZorg voor medewerkers, vrijwilligers en cliënten

Uit het voorwoord van het jubileummagazine:

Beste medewerkers, vrijwilligers en cliënten,

Zorgeloos leven en werken. Dat is wat wij nastreven. Voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers en vrijwilligers. Cliënten met behoefte aan ondersteuning in hun dagelijkse leven doen een beroep op BrabantZorg. Wij ondersteunen hen zodat zij zoveel mogelijk op hun eigen manier kunnen leven. Medewerkers en vrijwilligers proberen wij te ‘ontzorgen’. Niet teveel administratieve rompslomp, zodat zij zich zorgeloos kunnen wijden aan hun taak: de zorg voor cliënten.

 De afgelopen weken zijn we op zoek gegaan naar verhalen in de organisatie. Verhalen die ontstaan in het alledaagse en toch iedere keer weer bijzondere contact tussen medewerker/vrijwilliger en cliënt. Van alle locaties hebben wij ontroerende, grappige, inspirerende en onvergetelijke verhalen ontvangen. Uit die verhalen hebben we een keuze gemaakt. Die selectie staat in deze bijzondere uitgave van BrabantZorg.

 Het jubileummagazine bestaat uit artikelen, anekdotes en columns die allemaal op een of andere manier een voorbeeld zijn van een van de kernwaarden van BrabantZorg: aandacht, keuze en gemak. De keuze om het magazine in te delen naar kernwaarden is niet toevallig. Tijdens het ophalen van de verhalen viel op hoezeer de kernwaarden leven binnen onze organisatie. Met trots hebben we geconstateerd hoe met name ‘aandacht’ door iedere medewerker en vrijwilliger wordt beleefd.

 ‘Zorgeloos’ is een dank voor alle inzet die medewerkers en vrijwilligers dag in dag uit tonen om het cliënten van BrabantZorg naar de zin te maken.

 Raad van Bestuur BrabantZorg
Wilma de Jong, Adrie van Osch, Henk van de Werfhorst