Jubileumboekje SVU

SVU jubileumboek

Een boekje over het Udense leven van SVUWonen

Een gastvrij dorp waar de deur altijd opengaat. Achter elke deur bevindt zich een ander verhaal. In dit boek ontmoet u onze bewoners, medewerkers en partners. Verhalen over werken en over leven met thuisgevoel als rode draad. Dit is het typisch Udense leven van SVUwonen (thans Area).

Uit het voorwoord:

Thuisgevoel

Wanneer ik door dit jubileumboek blader, realiseer ik me: samen hebben we iets moois neergezet in Uden. Als ik dan denk aan al die mensen die daaraan hebben bijgedragen, weet ik ook dat dit boek wel tien keer zo dik had kunnen zijn. Daarom wil ik allereerst die mensen bedanken voor hun bijdrage aan SVUwonen. Dankzij hen is onze organisatie geworden wat het nu is. Dat is iets waar we zuinig op zijn. En natuurlijk heel trots. Trots op onze bijdrage aan het mooie dorp dat Uden vandaag de dag is.

Wie de historie kent, weet dat Uden van oudsher bekend staat als een gastvrij dorp. Als woningcorporatie zijn we geworteld in de Udense gemeenschap. Bijna één op de drie inwoners is immers huurder bij SVUwonen. ‘De SVU’ is een begrip geworden. Die vertrouwde naam verdwijnt als we straks met onze buren, Woonbelang Veghel, samengaan tot één corporatie: Area.

Area verenigt het beste van twee werelden. Met meer woningen en meer mede- werkers worden we een slagvaardige organisatie met een regionale focus. Voor het zover is, kijken we nog even terug naar wie SVUwonen is. Dat is waar dit boek over gaat. Terwijl we hard werken om nog meer mensen een woning te bieden, prijzen we onszelf gelukkig dat mensen graag wonen in onze woningen. Want dat is waar we het voor doen. Dat mensen zich thuis voelen in Uden.

Wellicht dat tijdens het lezen een glimlach van herkenning verschijnt. Dit is wie we zijn, en het beste hiervan geven we graag mee aan Area.

Ik wens u veel leesplezier,
Hans Schepers Directeur SVUwonen