Jubileumboek Van Wijngaarden

jubileumboek van wijngaarden

Gewoon Van Wijngaarden + Co.: een jubileumboek over 100 jaar Van Wijngaarden

Onze zaak werd in 1912 opgericht door de familie Van Wijngaarden. Een echt Rotterdams familiebedrijf en dat zijn we eigenlijk nog steeds. We zijn weliswaar geen familie van Van Wijngaarden, maar wel een kleine club medewerkers met hart voor deze zaak. Zelf mochten we als kind mee naar ‘het bedrijf van onze vaders’. Daar groeiden we mee op. Dat bedrijf ‘op de werf’ was in onze kind­ beleving immens groot. Nu we zelf directeur zijn zien we: in de bouwwereld zijn we een kleine speler, maar met een grote naam.

Op die naam zijn we trots; dat reflecteert dit boek. Trots op onze historie en onze bijdrage aan de vele projecten in Rotterdam, maar ook daarbuiten. Het is tevens een eerbetoon aan onze voorgangers, onze klanten, onze medewerkers en aan allen die hebben bijgedragen aan 100 jaar Van Wijngaarden + Co.

In de huidige tijd moeten we hard werken om klanten te behouden, de hand op de knip houden en tegelijkertijd flink investeren. Van dat besef waren onze voorgangers al door­ drongen. Het is aan hen te danken dat we in 2012 in ons verbouwde pand in de Waalhaven ons 100­-jarig jubileum met u mogen vieren.

 Hoe ons dat is gelukt? Gewoon, gezond ver­ stand. Hoe we werken? Gewoon, doen wat we zeggen. Waarom we ons pand kunnen verbouwen? Gewoon, omdat we nooit gekke dingen hebben gedaan, maar investeren in ons bedrijf en onze klanten.

Dat is gewoon Van Wijngaarden + Co. Daar zijn we trots op en dat willen we met u delen met dit mooie jubileumboek.

Robertjan Pijpers en Ad Vermeeren